Original colour of Soldiers Memorial revealed as scaffolding comes down

Leave feedback

Scaffolding is being removed from the Bendigo Soldiers Memorial Institute to reveal the buildings new render colour as part of the $4.5M revitalisation project currently underway.

Gone is the building’s weathered grey appearance and in its place is a warm sandstone coloured render.

City of Greater Bendigo Property Manager Andy Walker said the new colour is actually the original colour of the building.

“The original part of the building is constructed of rendered brick. As part of the restoration remnants of the buildings original finish were discovered,” Mr Walker said.

“With the approval of Heritage Victoria the remnants were colour matched to the new wash allowing us to reinstate the building to its original colour.”

The completed exterior restoration works have also included a total roof replacement and installation of new sky lights.

Work on the new addition to the building is continuing and is expected to be completed in June 2018.

The project is being funded by the Australian Government through the Community Development Grants Programme ($1.7M), the Victorian Government through the Living Heritage program ($1.5M), City of Greater Bendigo ($800,000), Bendigo RSL and community contributions ($500,000).

 

Media Release Date


Christmas closure


Please note that requests logged online after 5pm Friday December 21, 2018 may not be acted on until our offices re-open on Wednesday January 2, 2019. For urgent assistance please phone 5434 6000.  

------------

We welcome your feedback.

Did you know you can log requests online?

This includes several bin requests such as missed bins, footpath maintenance, tree inspections and general requests. Visit our make a request page.


Name*
Do you want us to contact you?*
Preferred contact method*